SCHULDHULPMAATJE-RIDDERKERK

schuldhulpmaatje-ridderkerk

SCHULDHULPMAATJE-RIDDERKERK SchuldHulpMaatjes zijn getrainde vrijwilligers die preventief hulp geven aan mensen die moeite hebben met hun administratie.
Ze bieden ook ondersteuning aan mensen die een traject van schuldhulp doorlopen en geven nazorg wanneer de schuldhulp is afgerond.
De activiteiten van de maatjes ondersteunen de inzet van professionele instellingen en organisaties.
De deskundigheid van de maatjes wordt zo goed mogelijk op peil gehouden door plaatselijke en landelijke maatjesdagen en intervisieavonden. Het werk van deze vrijwilligers kan van groot belang zijn om een vicieuze cirkel van onmacht, schaamte en wanhoop te doorbreken. Een maatje veroordeelt niet en preekt ook niet.
Uitgangspunt van SchuldHulpMaatje is: financiële vrijheid, samen sterker staan, er zijn voor de ander, eerlijkheid als basis, gelijkwaardigheid en echtheid, rechtvaardigheid en naastenliefde. Wat er wel gebeurt, is dat het maatje helpt om weer orde op zaken te stellen.
Daardoor kunnen mensen ontdekken dat het in de toekomst anders kan en dat ze er niet alleen voor staan. De slagzin van het SchuldHulpMaatje project is dan ook: Samen lukt ‘t.
Samenwerking Naast de Wijzerplaat en BAR regisseur
Schuldhulpverlening wordt er onder meer samengewerkt met: diaconieën van kerken Vivenz Jeugd en Gezin Home Start Karaat Sport en Welzijn en de Plan Groep.

Mobile: Herman Jut 06-42675644 of Martin Verhoeve 06-48605179

E-mail. shmridderkerk@gmail.com

De vrijwilligers bieden verschillende soorten hulp:

schuldhulpmaatje-ridderkerk

Orde brengen in de administratie zodat er overzicht komt;

• Leren budgetteren;
  • Ondersteuning in een traject van schuldsanering, want het is niet gemakkelijk om dat drie jaar vol te houden;
  • Nazorg na de schuldhulp, om terugval te voorkomen.
Zowel Ridderkerkers met geldproblemen als (aankomende) coaches kunnen zich aanmelden op het spreekuur van Gilde, elke donderdag van 10.30 uur tot 12.00 uur, Koningsplein 5 in Ridderkerk, tel. 0180-396059
Mobile: Herman Jut 06-42675644 of Martin Verhoeve 06-48605179