SchuldHulpMaatjes zijn getrainde vrijwilligers die preventief hulp geven aan mensen die moeite hebben met hun administratie.

Ze bieden ook ondersteuning aan mensen die een traject van schuldhulp doorlopen en geven nazorg wanneer de schuldhulp is afgerond.
De activiteiten van de maatjes ondersteunen de inzet van professionele instellingen en organisaties.

Deskundigheid

De deskundigheid van de maatjes wordt zo goed mogelijk op peil gehouden door plaatselijke en landelijke maatjesdagen en intervisieavonden. Het werk van deze vrijwilligers kan van groot belang zijn om een vicieuze cirkel van onmacht, schaamte en wanhoop te doorbreken.
Een maatje veroordeelt niet en preekt ook niet. Uitgangspunt van SchuldHulpMaatje is: financiële vrijheid, samen sterker staan, er zijn voor de ander, eerlijkheid als basis, gelijkwaardigheid en echtheid, rechtvaardigheid en naastenliefde.

Wat er wel gebeurt, is dat het maatje helpt om weer orde op zaken te stellen.
Daardoor kunnen mensen ontdekken dat het in de toekomst anders kan en dat ze er niet alleen voor staan. De slagzin van het SchuldHulpMaatje project is dan ook: Samen lukt ‘t.

Samenwerking

Naast de Wijzerplaat en BAR regisseur Schuldhulpverlening wordt er onder meer samengewerkt met:

• diaconieën van kerken
  • Vivenz
  • Jeugd en Gezin
  • Home Start
  • Karaat
  • Sport en Welzijn en de Plan Groep.

Met andere partijen zijn wij in gesprek.

Nieuwe maatjes

In september a.s. start er weer een cursus voor de nieuwe maatjes. Spreekt het vrijwilligerswerk als “maatje” u aan of heeft u vragen hierover neem dan contact op met het projectcoördinatieteam via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor verdere informatie zie http:///www.schuldhulpmaatje.nl en voor hen die bezig zijn met (het voorkomen van) hun schulden is er de objectieve website www.uitdeschulden.nu.

Even praten met ons?

Heeft u financiële ondersteuning nodig (durf hulp te vragen!), wilt u reageren of zich aanmelden als maatje, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Coördinatieteam SHM Ridderkerk

• Martin Verhoeve: 06-48605179