Nieuwjaarsreceptie januari 2012 in De Levensbron CMC

Op 6 januari 2012 kwamen we samen om elkaar een goed en gezegend Nieuwjaar te wensen onder het genot van koffie of thee, drankjes en cake gezellig samen te zijn.
Jan van Hulsteijn hield een kleine toespraak en Ds. Martin de Geus leidde de documentaire in die gemaakt was over de filosoof Karen Armstrong die o.a. het boek 'Compassie' geschreven heeft.
Een inspiratie voor ons allen. Er kwam daarna een discussie over deze documentaire op gang en ook werd er gezellig met elkaar gebabbeld. Zeker voor herhaling vatbaar Karen Armstrong gaat ervan uit dat ieder mens behept is met een vermogen tot compassie, maar ze is van mening dat dat niet genoeg is: iedereen zou dat vermogen moeten koesteren en ontwikkelen.
In het wijze en diepzinnige boek Compassie stippelt Armstrong een programma uit dat ons in twaalf stappen kan leren hoe we een medemenselijker leven kunnen leiden. Ze gaat daar- bij in op thema's als eigenliefde, bedachtzaamheid, lijden, gedeelde vreugde, de grenzen van onze kennis van de ander en mededogen.

gilderidderkerk

Aanvullende gegevens